Kalendář

prosinec 2018
po út st čt so ne
1
2
3
4
Obrázek není k dispozici
08:00
4. 12. 2018 – fotografování – [...]
Datum :   4. prosinec 2018
5
6
7
16:00
Datum :   7. prosinec 2018
8
9
10
11
12
13
16:00
VÁNOČNÍ JARMARK A ZPÍVÁNÍ POD [...]
Datum :  13. prosinec 2018
14
15
09:00
Pojďte s námi do lesa za [...]
Datum :  15. prosinec 2018
16
17
18
19
Obrázek není k dispozici
08:00
Předvánoční návštěva kina "OKO" [...]
Datum :  19. prosinec 2018
20
21
Obrázek není k dispozici
10:00
Žáci školy si připraví vystoupení [...]
Datum :  21. prosinec 2018
22
Obrázek není k dispozici
07:00
Zahájení vánočních prázdnin.
Datum :  22. prosinec 2018
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kalendář

Akce 1.ročníku

Akce 2.ročníku

Akce 3.ročníku

Akce 4.ročníku

Akce 5.ročníku

Akce pro veřejnost

Akce MŠ

Akce školy

Návštěvnost stránek

Dnes: 0

Celkem: 6024

Počítačový kroužek

V letošním školním roce bude tento kroužek nahrazen "Kroužkem logických a deskových her i na počítači".

čtvrtek - 13,00 - 14,30 hod

Mgr.Danuše Jílková

Práce Lindy Sojkové

Linda Sojková

 

 

Velikonoce

  • img.obrazky.1cz
  • img.obrazky.cz
  • img.obrazky11.cz
  • img.obrazky12.cz
  • img.obrazky13.cz
  • img.obrazky2.cz
  • img.obrazky3.cz
  • img.obrazky4.cz
  • img.obrazky5.cz
  • img.obrazky6.cz
  • img.obrazky7.cz
  • img.obrazky8.cz
  • img.obrazky9.cz

 

Recetty

    • Velikonoční beránek                       
    • 300 g polohrubé mouky
    • 5 vajec, oddělených
    • 2 vejce navíc
    • 250 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • šťávu a nastrouhanou kůru z půlky citronu
    • 2 rozinky
    • máslo na vymazání formy
    • moučkový cukr na poprášení
    • čokoládovou polevu (nemusí být)                                   

 

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Dovedete si představit sváteční velikonoční stůl bez klasického mazance? Zkuste si letos vyrobit svůj vlastní. Není to tak těžké. O to víc vám bude chutnat.

Autor receptu: Redakce

Užijte si s dětmi Velikonoční barvení

  • Velikonoční tvoření s dětmi je radost.
  • Aby to šlo co nejjednodušeji, pořiďte si pomocníky.
  • Třeba od tradiční značky OVO.
Více informací

Ingredience

1 špetka soli
125 g máslo
2 ks žloutek
250 m lmléko vlažné
40 g droždí čerstvé
40 g mandle loupané
50 hlávek rozinky
500 g mouka polohrubá
90 g cukr krupice

na potření

1 ksvejce

na plech

1 ks tuk
Velikonoční mazanec
 

Ingredience

na ozdobu mandle

Postup přípravy

Připravíme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka, lžičky mouky a cukru. Necháme vzejít.

Do mísy dáme všechny ingredience, přidáme kvásek a zaděláme těsto. Těsto na mazanec necháme 2 hodiny kynout. Potom vytvarujeme dva stejně velké bochánky, necháme je na plechu vyloženém pečícím papírem ještě aspoň 15 minut kynout. Nakonec mazance potřeme rozšlehaným vejcem, nůžkami na bocháncích nastřihneme kříž, posypeme mandlemi a dáme péci. Mazance pečeme 30 minut při 180 °C.

Babiččin velikonoční mazanec podáváme ocukrovaný.

 

Fotografie receptu: Velikonoční beránek

 

Ingredience

na ozdobu

poleva

těsto

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C.
Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.
Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme.
Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos.
Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

 

Na těsto:

3 ks vejce
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker
5 zarovnaných PL olej
5 zarovnaných PL voda horké
150 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr.Oetker
2 KL citrónová kůra (nastrouhané z chemicky neošetřého citrónu)
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr.Oetker
špetka sůl

Na ozdobení:

2 ks rozinky na očíčka
1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na beránka
elektrický ruční šlehač

příprava

1

Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej, horkou vodu a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma,špetku soli a elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.

2

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 40 min.

3

Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme.

 

Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • kůra z 1 citronu
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 ml majonézy Hellmann´s Original
  • 300 ml polotučného mléka
  • lžička vanilkového extraktu
  • máslo nebo olej na vymazání formy
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • moučkový cukr k servírování

 

 

Obědy dětem

OPD Banner 2016 480x300

Šablony ZŠ a MŠ Vikýřovice

Výzva - vánoční jarmark

Vánoční hvězda

7.12.2018 - Mikulášská veselice

13.12.2018 - Vánoční jarmark

15.12.2018 - Vycházka do lesa

Sběr

Sběr baterii, nefungujících elektrospotřebičů- pomozte nám vyhrát hodnotné ceny. Sběr kaštanů, žaludů, pomerančové a citronové kůry.

Více

Dotace "EU peníze do škol"

ZŠ obdržela dotaci „EU peníze do škol“.
Výše dotace činí 548 557 Kč .
Dotace bude použita:
1)    Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
2)    Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji výuky cizích jazyků
3)    Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základních škol